Ga terug   AutoMaxx Forum > Motortuning, Performance & Circuit > Techniek

Reageren
 
Discussietools
  #1  
Oud 12 augustus 2009, 15:02
Wally Wally is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 12 april 2009
Berichten: 536
Standaard Lampje ,motor management .

Mijn waarschuwings lampje gaat regelmatig branden, deze laten uitlezen bij Toyota.
Komt door mijn Cold Air Intake , de motor krijgt zoveel lucht meer ,dat dat ding van slag raakt ( overgens alleen de melding) maar kan geen kwaad.
De motor blijft juist als een zonnetje lopen .
Nu weet ik niet of er meer meldingen op dat lampje staan, anders trek ik e'm er gewoon uit , want het rijdt niet prettig met constant zo'n brandend lampje in je dash.
Is er iemand die e.v.t. een andere oplossing heeft??
Met citaat reageren
  #2  
Oud 12 augustus 2009, 15:30
Kenji's schermafbeelding
Kenji Kenji is offline
Moderator
 
Geregistreerd: 9 april 2009
Berichten: 1.605
Standaard

Erg raar. De motor zuigt zelf de lucht aan die hij nodig heeft, het is echt niet zo dat hij meer lucht krijgt.
Lampje motormanagement kan voor van alles zijn, van een kapotte lambda, tot een zeer ernstige storing.
Ik denk eerder dat de luchtmassameter defect is (als een celica die heeft) en anders de MAP sensor.
Die meten de luchthoeveelheid. Als die kapot zijn, kan het zijn dat het lampje gaat branden.
__________________
110, 256, 321, 511, 350 en 95. Het aantal pk's blijkt parabolische vormen aan te nemen.
Met citaat reageren
  #3  
Oud 12 augustus 2009, 15:43
Joep's schermafbeelding
Joep Joep is offline
Member
 
Geregistreerd: 14 april 2009
Berichten: 48
Standaard

er brand een lampje van de auto.. zal wel niks zijn.. doe eens gek trek het lampje eruit joh of een plakkertje er over, kijken wat er gebeurt..

ik zou even laten checken door iemand die er verstand van heeft
Met citaat reageren
  #4  
Oud 12 augustus 2009, 15:49
Wally Wally is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 12 april 2009
Berichten: 536
Standaard

Als hij een Reset heeft gekregen , blijft de melding ook een hele tijd weg ,en alleen bij een lange trip komt hij soms weer in .
Ik kan e'm zelf ook resetten door even de accu los te halen .
De laatste keer hebben ze e'm bij toyota gereset .
Meer lucht ,bedoel ik , minder weerstand t.o.v. een standaard filter, Patrick.
Ja het zal i.i.d. met die meting te maken hebben.
Met citaat reageren
  #5  
Oud 12 augustus 2009, 20:41
waggie's schermafbeelding
waggie waggie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 april 2009
Berichten: 415
Standaard

hey wally ik heb het ook met mijn mr2 maar mijn kat is leeg en na een lange afstand konstante snelheid gaat mijn lampje ook branden
maargoed ik werk bij toyota en lees hem dan elke keer voor de zekerheid uit
en dan wis ik hem
maar wat voor code hebben ze bij de dealer uitgelezen eigenljk ?
Met citaat reageren
  #6  
Oud 12 augustus 2009, 21:09
Joep's schermafbeelding
Joep Joep is offline
Member
 
Geregistreerd: 14 april 2009
Berichten: 48
Standaard

code 52... knocksensor..
Met citaat reageren
  #7  
Oud 12 augustus 2009, 22:02
Wally Wally is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 12 april 2009
Berichten: 536
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door waggie Bekijk bericht
hey wally ik heb het ook met mijn mr2 maar mijn kat is leeg en na een lange afstand konstante snelheid gaat mijn lampje ook branden
maargoed ik werk bij toyota en lees hem dan elke keer voor de zekerheid uit
en dan wis ik hem
maar wat voor code hebben ze bij de dealer uitgelezen eigenljk ?
Welke code , dat weet ik niet , ben de werkplaats ook niet in geweest.
Het enige ,wat ze hebben gezegd , dat het wel vaker voor zou komen ,met die Cold Air Intake ( Injen) .
Maar het is precies zoals je zegt "na een lange afstand + constante snelheid.
Mischien wat gevarieerd gaan rijden , of wat spelen in 5 of 6 .
Met citaat reageren
  #8  
Oud 12 augustus 2009, 23:18
Veilside Celica's schermafbeelding
Veilside Celica Veilside Celica is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 12 april 2009
Berichten: 11
Standaard

Dit is een bekend probleem bij meerdere die een Cold Air Intake hebben bij een T23

Er is een oplossing voor en dat is een BB mod
Die laat de luchtstroom beter door je luchtsensor gaan net zo als op het orgineel luchtfilter

Dit kun je er tussen maken.



Of je kan het zelf maken in je CAI zoals op de foto.


Of je haalt hem uit je orgineel luchtfilter en dan er tussen zetten.


Hoop voor je dat dit helpt heb er zelf gelukkig geen last van met mijn Short Ram Intake
Met citaat reageren
  #9  
Oud 13 augustus 2009, 07:42
Wally Wally is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 12 april 2009
Berichten: 536
Standaard

Bedankt voor de Info , zal er aan zien te komen.
Met citaat reageren
Reageren

Discussietools

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 08:40.


Forumsoftware: vBulletin®, versie 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.